Wat is bio energetische therapie precies?

Wat is bio energetische therapie precies?

maart 16, 2021 0 Door echotijd

Het is helaas nog niet zo bekend in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat Bio energetische therapie niet goed werkt. Sterker nog, het is een hele krachtige geneeswijze, die veel en veel bekender zou mogen zijn. Deze alternatieve therapie heft betrekking op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest, en het lichaam in homeostase brengen. Dit is een staat van zijn waarin het kan herstellen en je je ontspannen en gelukkig voelt. Het is als het ware het tegenovergestelde van de fight or flight mode, waarbij het lichaam slecht herstelt, teveel adrenaline aanmaakt en iemand zich gestresst en moe voelt.

Bio energetische therapie geeft rust en balans

Het mooie aan deze therapievorm is dat het je lichaam aanspoort om zelf te herstellen. Je lijf weet namelijk heel goed hoe dat moet, en je hoeft het alleen maar daartoe in staat te stellen. Bio energetische therapie herstelt vastzittende spieren en verstoorde energiebanen, en doet je ontladen. Er kunnen bij deze behandelingen dan ook allerlei emoties loskomen die nog vastzaten in je systeem. Dit is een goed teken, want je bent ze beter kwijt dan rijk. Vastzittende emoties en angsten zijn namelijk vaak de reden dat iemand pijn ervaart. De connectie tussen lichaam en geest is namelijk ontzettend sterk, en je voelt dan ook vaak in je lichaam dat je geest je iets wil vertellen.

Hoe werkt bioresonantie?

Een belangrijk onderdeel van bio energetische therapie is bioresonantie. Dit heeft betrekking op het herstellen van de natuurlijke trillingen in je lijf. Alles op aarde heeft een bepaalde trilling. Jij, je voeding, gebeurtenissen, maar ook pijn en ziekte. Met bioresonantie worden de negatieve trillingen in je lichaam omgezet in positieve trillingen, die gunstig zijn voor je gezondheid. Daardoor kan je lichaam zichzelf genezen. Veel mensen merken snel effect, bijvoorbeeld al na drie behandelingen. Als de klachten erg heftig zijn kan het echter voorkomen dat je wat meer tijd nodig hebt om te herstellen. Het herstel is doorgaans wel blijvend, omdat je de oorzaak hebt weggenomen.