Het beste uit je zwangerschap halen 

Het beste uit je zwangerschap halen 

mei 20, 2021 0 Door echotijd

Je zwangerschap is de leukste tijd van je leven. Hoewel er heel wat bij komt kijken en er veel verandert, is dit een periode vol leuke herinneringen en onvergetelijke momenten, zoals de echo en pretecho. Of het nu je eerste zwangerschap is of je derde, het blijft een hormonale achtbaan waarbij je hersenen je het lastig genoeg maken. Om die reden is het fijn om een kort overzichtje te hebben van de dingen die je moet doen en onthouden. Waar iedereen het over de saaie dingen en verplichtingen heeft, lees je hier over de leuke dingen die je moet onthouden.

Geniet van deze leuke tijd

In plaats van met de verplichtingen te beginnen, is dat hier net iets anders. Dat komt namelijk vanzelf wel. Je zult namelijk best snel geneigd zijn om je zó erg bezig te houden met wat er nog moet gebeuren dat je vergeet te genieten van deze tijd. Andersom zal dit niet zo gauw gebeuren, daar is je moederinstinct immers voor (en als je een mannelijke partner hebt, heb je als het goed is ook nog het geluk dat hij het vaderinstinct heeft en alles uitzoekt en regelt). Het belangrijkste is om van deze tijd te genieten. Geef jezelf extra rust en trek je vooral niets aan van wat iedereen te zeggen en op te merken heeft. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Hoe geniet je?

Zoals gezegd: trek je niets aan van wat iedereen te zeggen heeft. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen kijk op zwangerschap en wat jij wel en niet zou moeten doen. Dit is echter volledig aan jou. Jij draagt het kindje (of kindjes), jij bent degene die ermee moet dealen. Dus: pak genoeg rust, maar denk ook vooral aan jezelf. Plan wat dingen om zelf van te genieten en herinneringen mee te maken. De eerste stap is om een pretecho in te plannen. Wist je trouwens dat voor een pretecho Dordrecht de aangewezen plek is? Des te meer reden om meteen ermee te beginnen!