De eerste baby hapjes

De eerste baby hapjes

mei 20, 2021 0 Door echotijd

Goede basis

Als jij lekker aan het eten bent en je ziet dat je baby jouw eten uit je mond kijkt is de kans groot dat hij klaar is voor de eerste hapjes. Let wel op dat je dit niet vóór de vier maanden doet. Het spijsverteringskanaal is dan namelijk nog niet klaar voor vast voedsel.

Om een goede basis te leggen is het verstandig om voor de eerste baby hapjes verse maaltijden te gebruiken. Zo weet je zeker dat je baby vanaf het begin de juiste hoeveelheid mineralen en vitaminen binnen krijgt. Door te zorgen voor gezond en vers eten start je al vroeg met een verantwoord eetpatroon. Hierdoor zal je baby worden blootgesteld aan meer uitgesproken smaken, die hij bij kant-en-klare potjes niet zal krijgen.

Smaakontwikkeling baby

Die eerste hapjes baby voeding zijn vooral om te wennen aan de vele verschillende smaken en structuren. Dat is iets heel anders dan die vloeibare melk die hij gewend is. De smaakontwikkeling van je baby begint namelijk al bij die eerste hapjes. De eerste twee jaren zijn de belangrijkste in de smaakontwikkeling. En soms moet je baby iets wel tien keer proeven voor hij gewend is aan die smaak. Ook kan het helpen om eens iets op een andere manier klaar te maken, dus pureren, of juist stomen, roerbakken in plaats van koken.

Je baby zal ook moeten oefenen met het eten van een lepel. Hij moet nieuwe bewegingen maken met zijn tong en het eten doorslikken. Dat kost tijd. Geduld is dus een schone zaak.

Wist je dat de smaakontwikkeling van een baby al in de baarmoeder begint? Als je als moeder gevarieerd eet tijdens de zwangerschap went je baby op die manier al aan de verschillende smaken!