Acupunctuur Utrecht: 3 redenen die kunnen suggereren dat je het nodig hebt

Acupunctuur Utrecht: 3 redenen die kunnen suggereren dat je het nodig hebt

maart 25, 2021 0 Door echotijd

Acupunctuur is een populaire vorm van alternatieve geneeskunde die afkomstig is uit China. Maar in de loop der jaren is de procedure over de hele wereld erg populair geworden. Het gaat gewoon om het plaatsen van naalden in bepaalde delen van het lichaam.

Het centrale concept achter Acupunctuur Utrecht is de overtuiging dat het lichaam getriggerd kan worden om zichzelf te genezen. Deze naalden worden vaak gebruikt om dat proces op gang te brengen. Maar hoe weet je of je acupunctuur nodig hebt? Welnu, de volgende redenen kunnen erop wijzen dat het tijd is om een ​​sessie te plannen:

Chronische rug- en nekpijn

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur een zeer effectieve behandeling is voor ernstige gevallen van chronische pijn. De procedure is vooral belangrijk bij het omgaan met zowel rug- als nekpijn. Als je andere manieren hebt geprobeerd om dit te behandelen en je hebt geen echte resultaten gezien, dan kun je acupunctuur proberen. Het zou echt moeten werken.

Kankerpatiënt

De behandeling van kanker met chemotherapie heeft veel bijwerkingen, waaronder vermoeidheid en pijn. Acupunctuur kan deze symptomen helpen verlichten. Dit wil niet zeggen of suggereren dat de procedure kanker geneest of behandelt. In feite is er geen enkel bewijs dat acupunctuur enig effect heeft op kanker. Maar de procedure kan helpen bij het omgaan met de bijwerkingen van conventionele kankerbehandelingen.

Hevige angst

Er is ook onderzoek dat aantoont dat acupunctuur kan worden gebruikt voor een betere geestelijke gezondheid. Mocht je last hebben van ernstige gevallen van angst- of paniekaanvallen, dan kan je veel baat hebben bij deze oeroude Chinese behandeling.

De procedure is ook gebruikt om symptomen van depressie te behandelen. Bovendien krijg je ook een zeer effectieve ontspanning van acupunctuur. Dit kan helpen om stress enorm te verminderen.

Acupunctuur krijgen is nu heel gewoon. Hoewel verschillende mensen om hun eigen unieke redenen acupunctuur krijgen, word je sterk aangemoedigd om deze procedure uit te proberen als je aan een van de bovenstaande aandoeningen lijdt.